Schoonhoven de Zilverstad en haar omgeving lenen zich uitstekend voor een vakantie of een dagje uit. De stad heeft mooie authentieke gebouwen, een uniek pontveer aan de rivier de Lek, 2 gerenommeerde restaurants genaamd ‘Belvedere’ en ‘Lekzicht’ (1x hotel) met zicht op het water, een groot en mooi park en fietsroutes door de mooie omgeving. De combinatie met een bezoek aan het EDELambachtshuys maakt uw bezoek aan de stad Schoonhoven tot een geslaagde en leerzame dag.

Gebouwen die de historie van Schoonhoven rijk is zijn o.a. de Veerpoort, het Stadhuis, de Bartholomeuskerk, de Waag, het Stadskorenpakhuis, het Doelenhuis, het Ophaalbruggetje bij de haven en het witte kerkje van Willige Langerak. Een mooie wandeling bij stralend weer maakt uw dagje Schoonhoven als nooit meer te vergeten.

Houdt u van een mooie fietstocht, dan is Schoonhoven de uitstekende startlocatie van uw fietstocht. Schoonhoven de Zilverstad is met zijn centrale ligging aan De Lek de poort tot de Krimpenerwaard, Lopikerwaard en de Alblasserwaard. De molenroutes zijn geschikt voor de fiets of auto, die u langs de mooiste molens in 3 waarden.