OPENINGSTIJDEN

Dinsdag t/m zaterdag:
10:00 uur-17:30 uur.

ADRES

EDELambachtshuys
Schoonhovens zilvermuseum
Haven 13
2871 CK Schoonhoven

CONTACT INFO

Tel: +31 (0)182-382651
Mail: info@schoonhovenszilvermuseum.nl

Bereikbaarheid

Het Schoonhovens Zilvermuseum bevindt zich aan de Haven in de historische Zilverstad Schoonhoven. Het is centraal gelegen en is eenvoudig te bereiken met de auto, het Openbaar Vervoer, op de fiets of te voet.

Auto:
Vanuit richting Utrecht:
Wanneer u met de auto vanuit Utrecht komt, kunt u het best parkeren op de grote parkeerplaats ‘lang parkeren’ buiten de veerpoort. Om hier te komen kunt u de verkeersborden volgen richting Gorinchem – pontveer. U kunt hier gratis en onbeperkt parkeren. Rijdt u door tot naast de veerpont, dan kunt u parkeren op de blauwe zone van 2 uur.

Vanaf hier loopt u onder de stadspoort, ook wel ‘Veerpoort’ genoemd, door en loopt u via de Veerstraat naar het Silverhuys aan de Haven 1 toe. Wanneer u rechts 100 meter de Haven oploopt, ziet u de bijzondere Joodse synagoge, het EDELambachthuys, aan uw rechterhand.

Vanuit richting Rotterdam / Gouda:
Indien u uit de richting van Rotterdam of Gouda komt, nadert u Schoonhoven uit het Westen. U kunt allereerst de auto parkeren op de parkeerplaats op de Groene singel, liggende naast De Ark. Door de Kerkstraat richting de Grote Kerk uit te lopen en na de kerk rechtsaf te slaan, loopt u over de Haven langs het oude stadhuis en dan bereikt u aan de linkerzijde het EDELambachtshuys.
Tevens kunt u kiezen voor het makkelijke en grote parkeerterrein nabij de veerpont. Om hier te komen kunt u de verkeersborden volgen richting Gorinchem – pontveer. U kunt hier gratis en onbeperkt parkeren. Rijdt u door tot naast de veerpont, dan kunt u parkeren op de blauwe zone van 2 uur.

Vanaf hier loopt u onder de stadspoort, ook wel ‘Veerpoort’ genoemd, door en loopt u via de Veerstraat naar het Silverhuys aan de Haven 1 toe. Wanneer u rechts 100 meter de Haven oploopt, ziet u de bijzondere Joodse synagoge, het EDELambachthuys, aan uw rechterhand.

Vanuit richting Gorinchem:
Wanneer u vanuit de richting Gorinchem naar Schoonhoven toe rijdt, kunt u de auto gratis en onbeperkt parkeren op het achter de dijk liggende parkeerterrein. U kunt via de veerpont een mooie oversteek maken richting Schoonhoven, terwijl u het historische aangezicht aanschouwt. Aangekomen aan de Schoonhovense kant van het water loopt u onder de stadspoort, ook wel de ‘Veerpoort’ genoemd, door en loopt u via de Veerstraat naar het Silverhuys aan de Haven 1 toe. Wanneer u rechts 100 meter de Haven oploopt, ziet u de bijzondere Joodse synagoge, het EDELambachthuys, aan uw rechterhand.

Openbaar Vervoer:
Indien u met het Openbaar Vervoer komt, zult met buslijn 197 of 195 Schoonhoven aandoen. Wanneer u met buslijn 197 komt, kunt u uitstappen op het Stationsplein. Bus 195 stopt bij de halte Mr. Kesperplein. Vanaf beide stations kunt u de Koestraat voor de helft uitlopen, totdat u de Grote Kerk hebt bereikt. U gaat links langs de kerk, waarna u na de kerk direct rechtsaf slaat. U loopt over de Haven langs het oude stadhuis en dan bereikt u aan de linkerzijde de witte synagoge, het EDELambachtshuys.

Bussen:
Als busmaatschappij kunt u vanuit alle richtingen de verkeersborden richting Gorinchem – veerpont volgen. Voor de Veerpoort kunt u uw passagiers laten uitstappen, waarna zij hun weg door de Veerstraat kunnen vervolgen. U en uw passagiers bereiken Silverhuys aan de Haven 1, waarna zij rechtsaf de Haven op kunnen lopen en aan hun rechterhand het EDELambachtshuys zullen bereiken.

Contact ons

 

Parkeren

parkeren-schoonhoven