Het EDELambachtshuys is wekelijks van dinsdag tot zaterdag tussen 10.00 en 17.30 geopend voor een vrijblijvend en interessant bezoek. Op de begane grond vindt u modern groot zilver en moderne zilveren sieraden van zilversmeden uit binnen- en buitenland. Het EDELambachtshuys ademt één en al ambacht en is de moeite waard om een keer te bezoeken. Naast het museum, de historische werkplaats in de kelder en de winkel is ook vijf dagen per de week (ma t/m vrij) de zilversmid werkzaam in zijn werkplaats ondergebracht in de voormalige kosterswoning.

Op de dagen van opening kunt u voor het een symbolische bedrag € 1,- zelfstandig de museumcollectie bekijken. Ieder museumstuk is onderzocht, omschreven en tentoongesteld. U kunt dus naar eigen inzicht de historie van het Schoonhovens zilver verkennen.

Tijdens de Zilverdag, jaarlijks op 2e Pinksterdag, is het EDELambachtshuys onderdeel van het bruisende zilveren hart van Schoonhoven. U kunt dan een gratis bezoek brengen aan de museumgalerij.

Het museum in gesloten op zondag en feestdagen als Koningsdag, Eerste en Tweede kerstdag en nieuwjaarsdag.

Wilt u meer informatie over onze openingstijden, de aanwezigheid van de zilversmid of een excursie/rondleiding, dan kunt u bellen naar 0182-382651 of e-mailen naar info@schoonhovenszilvermuseum.nl